Skip to content
Uutiset

Varavoima turvaa sähkönsaannin katkon aikana - Varautuminen on nyt avainsana

Energiamarkkinoiden haasteet ovat nostaneet voimakkaasti varavoiman kysyntää. Tankkauspartio kannustaa varautumaan haastavaan energiatalveen hyvissä ajoin.

Sähkömarkkinoiden kriisi on nostanut varavoiman merkityksen aivan uudelle tasolle. Kauppakeskuksilla, sairaaloilla, datakeskuksilla ja huoltovarmuuden kannalta kriittisillä yrityksillä on kaikilla varavoimakoneet valmiina sähkökatkojen varalle. Käytännössä varavoima tarkoittaa, että sähköä tehdään itse diesel-käyttöisellä koneella katkon aikana.

Riskinä varavoimakoneiden polttoaineen loppuminen

Aiemmin kaukaiselta tuntunut riski on tänä vuonna muuttunut todellisemmaksi, jos Suomessa ei kylmänä ja vähätuulisena talvena riitäkään sähköä kaikille. Lyhyisiin sähkökatkoksiin yritykset ovat usein varautuneet polttoainevarastoin, mutta haasteita voi tulla, jos katko venyy pidemmäksi.

– Vanhemmissa kiinteistöissä on usein isot polttoainevarastot, joilla ne pärjäävät jopa 1–2 vuorokautta. Mutta uudemmissa kohteissa, kuten datakeskuksissa, polttoainesäiliöt ovat paljon tätä pienemmät, Tankkauspartion logistiikkapäällikkö Kalle Saarinen kertoo.

– Poikkeuksellisessa tilanteessa niiden on käytännössä varauduttava siihen, että joku pystyy toimittamaan polttoainetta, jotta varavoimakone ja siten sähköt pysyvät päällä.

Tärkeintä varautua ennakkoon

Jos poikkeuksellisen pitkä sähkökatko iskisi, tilanne koskettaisi äkisti lukuisia kiinteistöjä. Dieselin kysyntään iskisi piikki, jolloin varavoimakoneiden tarvitsemaa polttoainetta tuskin riittäisi kaikille halukkaille.

– Aiemmin tämänkaltaisiin riskeihin varautuminen on ollut vain sanahelinää, mutta nyt jo nähdyt kriisit ovat nostaneet nämä esille, Saarinen sanoo.

Jotta sähkölaitteet pysyisivät varavoiman avulla päällä myös pidemmässä katkoksessa, Saarinen korostaa ennalta varautumisen merkitystä.

– Me tarjoamme kuukausimaksulla päivystystä, jossa varastoimme asiakkaan puolesta polttoainetta ennakkoon. Näin voi turvata ennalta polttoaineen saannin poikkeustilanteen kysyntäpiikissa, jossa kaikkia ei pystytä palvelemaan. Tätä ei yksikään öljy-yhtiö tee.

Tankkauspartio on jo nyt varautunut kasvaneeseen varavoiman kysyntään kasvattamalla omia varastojaan, palkkaamalla lisää henkilökuntaa ja parantamalla toimintatapoja entisestään.

Onko siis syytä olla huolissaan?

– Ei pitäisi olla syytä huoleen, mutta pahimpaan kannattaa varautua. Varautuminen on nyt avainsana.

 

Tankkauspartio

Tankkauspartio on Etelä-Suomen huolettomin palvelukokonaisuus työmaiden tankkaustarpeisiin. Kun tarvitset nopeaa ja luotettavaa tankkauspalvelua, soita meille. Lupaamme täyttää tankit ja ylittää odotukset haastavissakin olosuhteissa.

tilauspalvelumme

Aina valmiina, tilaa tankkaus!

Pääkaupunkiseutu ja Tampere

050 460 4999

Turun seutu

050 460 4998

Uusimmat artikkelit

Tankkauspartio uusiutuvien polttoaineiden edelläkävijänä

Tankkauspartio uusiutuvien polttoaineiden edelläkävijänä

Tankkauspartio johtaa tietä uusiutuvien polttoaineiden alalla. Tässä artikkelissa pureudumme Nesteen uusiutuvan polttoaineen mahdollisuuksi...

Säiliöiden hyödyt työmaalla

Säiliöiden hyödyt työmaalla

Tankkauspartio tuo rakennustyömaille palvelun, jolla voidaan saavuttaa säästöjä suoraan pienentyneiden kustannusten sekä kasvavan tehokkuud...

Tankkauspartio hankkii polttoaineensa vain kotimaisilta yhtiöiltä

Tankkauspartio hankkii polttoaineensa vain kotimaisilta yhtiöiltä

Jokaisen Tankkauspartion hankkiman polttoaine-erän alkuperä pystytään varmentamaan. Näin voimme seisoa vastuullisuuslupauksemme takana.

Tilaa tästä