Skip to content
Uutiset

Tankkauspartio uusiutuvien polttoaineiden edelläkävijänä

Tankkauspartio johtaa tietä uusiutuvien polttoaineiden alalla. Tässä artikkelissa pureudumme Nesteen uusiutuvan polttoaineen mahdollisuuksiin ja murramme yleisiä myyttejä.

Tankkauspartio on jo pidemmän aikaa toimittanut uusiutuvaa polttoainetta suoraan asiakkailleen, ja sen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Uusiutuva polttoaine on monille toimijoille vielä tuntematon, ja sen tarjoamia etuja ei ole laajalti tiedossa. Koska saamme paljon kysymyksiä aiheeseen liittyen, päätimme kirjoittaa tämän artikkelin. 

Artikkelissa haastattelimme Nesteen yritysasiakasmyynnistä vastaavaa johtajaa Joni Pihlströmiä, joka kertoi meille Nesteen uusiutuvista polttoaineratkaisuista ja niiden tarjoamista hyödyistä. Lisäksi käymme läpi muutamia yleisiä harhaluuloja, joita uusiutuvan dieselin ja biodieselin käyttöön liittyy. 

Neste MY Uusiutuva Diesel - suomalainen polttoaineinnovaatio pähkinänkuoressa

Uusiutuva polttoaine tarjoaa yrityksille mahdollisuuden ottaa askeleen kohti hiilineutraaliutta ja erottua edelläkävijöinä kestävässä kehityksessä. Neste MY Uusiutuva DieselTM soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin ilman tarvetta investoida uuteen kalustoon.

“Neste MY Uusiutuva Diesel ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ovat Nesteen kehittämiä suomalaisia polttoaineinnovaatioita. Ne valmistetaan NEXBTL-teknologialla, jonka avulla vastuullisesti tuotettuja uusiutuvia raaka-aineita muunnetaan huippuluokan polttoaineiksi”, Joni Pihlström kertoo.

Neste MY Uusiutuva Diesel ja työkonekäyttöön sekä lämmitykseen soveltuva Neste MY Uusiutuva Polttoöljy valmistetaan 100-prosenttisesti jäte- ja tähderaaka-aineista, kuten esimerkiksi käytetystä paistorasvasta, elintarviketeollisuuden eläinrasvajätteestä sekä kasviöljytuotannon prosessijätteistä ja -tähteistä. Raaka-aineet uusiutuviin polttonesteisiin hankitaan globaalisti vastuullisilta toimittajilta. Nesteen uusiutuvat polttoaineet palavat puhtaasti ja kuormittavat vähemmän sekä koneen moottoria että ilmastoa.

Neste-MY-UusiutuvaPolttooljy_Primary_Stacked_RGB

“Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä ja Neste MY Uusiutuvaa Polttoöljyä käyttämällä asiakkaamme voivat vähentää autoilun, työkonekäytön tai lämmityksen hiilijalanjälkeään keskimäärin 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön”, Pihlström täydentää.

Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä voi tankata tavallisen fossiilisen dieselin sijasta. Kaikki dieselajoneuvot ja työkoneet hyötyvät mahdollisimman puhtaan polttoaineen käytöstä, ja puhtaamman moottorin ansiosta niiden käyttöikäkin voi pidentyä.

Murretaan myyttejä - uusiutuvan polttoaineen ja biodieselin erot

Biodiesel eli FAME-pohjainen polttoaine ja Neste MY Uusiutuva Diesel sekoitetaan liian usein samaksi tuotteeksi. Halusimme tutkia perinteisiä olettamuksia ja harhaluuloja liittyen uusiutuvaan polttoaineeseen ja selvittää, pitävätkö ne paikkansa.

Uusiutuva diesel aiheuttaa kasvustoa moottoriin

Kasvuston syntymisen mahdollistavana tekijänä toimii vesi. Kasvuston kehittyminen polttoaineeseen, uusiutuvaan tai biodieseliin on aina mahdollista, jos olosuhteet ovat otolliset ja jos tankkiin kertyy esimerkiksi vettä.

Uusiutuva polttoaine ei säily kylmässä ilmastossa

FAMEa suositellaan käytettävän 6 kuukauden sisällä, ja se jäätyy korkeilla pakkasilla. Neste MY Uusiutuvaa Polttoöljyä on saatavilla kesä- ja talvilaatuisena. Neste MY Uusiutuvan Polttoöljyn kesälaatu säilyy -10°C  ja talvilaatu -32°C pakkasrajoissa.

Uusiutuva polttoaine ja diesel ei sovi kaikkiin koneisiin

“Neste MY Uusiutuva Polttoöljy soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin sellaisenaan ja täyttää standardin EN 15940 vaatimukset. Lämmityskäytössä Neste MY Uusiutuvan Polttoöljyn käyttöön siirtyminen saattaa vaatia pieniä muutostöitä, kuten  liekintunnistimen vaihdon ja polttimen säädön. Muutostöiden tarve kannattaa tarkistaa valtuutetun huoltoliikkeen asiantuntijoilta”, Joni Pihlström kommentoi.

Kysyimme myyteistä myös Tankkauspartion Jesse Tepolta: “Lähtökohtaisesti uusiutuvaa polttoainetta voi käyttää kaikissa koneissa, mutta moottorivalmistajien tulisi aina hyväksyttää polttoaineen käyttö. Neste MY Uusiutuva polttoaine soveltuu myös vanhempaan kalustoon ja erityisesti vanhemmassa kalustossa sen käytön etuna ovat pienemmät lähipäästöt ja sen ansiosta puhtaampi ilmanlaatu. Tankkauspalvelumme asiantuntijoilta voit varmistaa soveltuvuuden eri koneisiin”, Jesse kertoo.

tietoa-yrityksesta 2-1

Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Uusiutuvan polttoaineen ansiosta pystymme vaikuttamaan ympäristömme hyvinvointiin. Neste MY Uusiutuva Diesel ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ovat käyttövalmiita ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, ja uusiutuvaa polttoainetta käyttämällä on mahdollista vähentää hiilijalanjälkeä keskimäärin jopa 90 %.

Neste MY Uusiutuva Diesel ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljyvastaavat kemialliselta koostumukselta laadukkaimpia fossiilisia dieselpolttoaineita, ja  ne on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Siksi niiden elinkaarenaikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat merkittävästi fossiilisia polttoaineita pienemmät.

“Neste MY Uusiutuvan Dieselin ja Neste MY Uusiutuvan Polttoöljyn käyttöön tulisi siirtyä, koska meidän tulee torjua ilmastonmuutosta ja pienentää päästöjämme ilmakehään kaikkialla, missä voimme. Neste MY Uusiutuva Diesel ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ovat valmiita ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi”, Pihlström kannustaa uusiutuvan polttoaineen siirtymiseen pohtivia.

Olisiko teidänkin aika siirtyä uusiutuvan polttoaineen asiakkaiksi? Jos olet kiinnostunut uusiutuvan polttoaineen soveltuvuudesta, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme. Tankkauspartio on luotettava ja nopea tankkauspalvelu ja polttoainelogistiikan kokonaistoimittaja. Toimitamme polttoainetta jopa muutaman tunnin sisällä työmaille, teollisuuteen sekä tapahtumiin.

*) Keskimäärin 90 % pienempi hiilijalanjälki koko polttoaineen elinkaaren ajalta, kun päästöjä verrataan fossiiliseen dieseliin. Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

 

Tankkauspartio

Tankkauspartio on Etelä-Suomen huolettomin palvelukokonaisuus työmaiden tankkaustarpeisiin. Kun tarvitset nopeaa ja luotettavaa tankkauspalvelua, soita meille. Lupaamme täyttää tankit ja ylittää odotukset haastavissakin olosuhteissa.

tilauspalvelumme

Aina valmiina, tilaa tankkaus!

Helsingin, Hämeenlinnan, Lahden ja Tampereen seutu

050 460 4999

Turun seutu

050 460 4998

Uusimmat artikkelit

Tankkauspalvelujen moniosaaja Tankkauspartio teki uuden aluevaltauksen

Tankkauspalvelujen moniosaaja Tankkauspartio teki uuden aluevaltauksen

Tankkauspartio on lahtelaisen Dieselbarin uusi omistaja. Yritysoston myötä Tankkauspartion palvelualue laajenee myös Päijät-Hämeeseen.

Tankkauspartio vastaa kasvavaan kysyntään - palvelemme 24/7 läpi pyhien

Tankkauspartio vastaa kasvavaan kysyntään - palvelemme 24/7 läpi pyhien

Koe huolettomat pyhät Tankkauspartion kanssa. Palvelemme vuorokauden ympäri ja varmistamme lämmityksen ja polttoaineen saatavuuden työmaall...

Valmistaudu talven tuloon - huomioi talvilaatuun siirtyminen

Valmistaudu talven tuloon - huomioi talvilaatuun siirtyminen

Tutustu, miten valmistautua talveen vaihtamalla työmaiden diesel ja polttoöljy talvilaatuun. Lue vinkit työmaalämmityksestä ja ylläpitopalv...

Tilaa tästä